Det Spirer i Nakskov

Lejerbo etablere udendørs motionsredskaber for beboer i Birkevænget

NOORD har i samarbejde med Tingbrandt Landskab, og Lejerbo etablere udendørs motionsredskaber for beboer i Birkevænget. Udover to større træningsarealer er der rundt om i området drysset Spirer til fri benyttelse. Anlægsgartnerfugl har stået for boligfornyelsen, og vi tager hatten af for den kvalitet og detaljegrad de lægger i deres arbejde.

Tak for et godt samarbejde.

NOORD - Nyheder fra NOORD - Det Spirer i Nakskov NOORD - Nyheder fra NOORD - Det Spirer i Nakskov

Lejerbo etablere udendørs motionsredskaber. De Smukke udendørs træningsredskaber fra NOORD, har mange funktioner alt efter hvordan træningsudstyret benyttes.

NOORD’s træningsredskaber Spirerne, bygger på et koncept hvor man udelukkende bruger kroppens egenvægt. Derfor har produkterne ingen bevægelige dele, som sikrer den minimale vedligeholdelse der er ved redskaberne. Fitnessredskaberne skal hverken pudses, smøres eller efterspændes. De funktionelle træningsredskaber fra NOORD rammer en bred målgruppe, da alle på kryds og tværs af alder og niveau vil kunne udføre forskellige øvelser. Det appellerer altså til både begyndere og meget øvede. Træningsredskaberne er designet, udformet og tiltænkt flere forskellige træningsformer, så som:

  • Cirkeltræning
  • High-Intensity Interval Training (Hiit træning)
  • Crossfitness
  • Træning med egen kropsvægt
  • (Calisthenics)

Fælles for ovenstående træningsformer er, at man bevarer bevægelsesfriheden i kroppen og derfor er kroppen på intet tidspunkt låst fast i en maskine. En undersøgelse foretaget af The American College of Sports Medicine viser, at flere af de ovenstående træningsformer også ligger på listen over de mest populære træningsformer i verden. Med NOORDs fitnessudstyr er træningsformerne for alvor ved, at blive mere udbredte og populære i Danmark.

Træning med TRX og elastikker

Fitnessredskabernes enkle design giver muligheder for, at benytte forskellige accessoires som f.eks. TRX og elastikker under træningen. Disse accesories er meget velegnet til genoptræning, samt for folk med nedsat fysisk funktion. De forskellige accesories kan også fungere som hjælpemidler til en specifik øvelse eller bare til at udvide øvelsessortimentet ved træningsparken. Endvidere er TRX en hastigt voksende trend, som i Danmark bliver mere og mere populær.

Hvad er crossfit?

CrossFit er en varierede træningsform, hvor funktionelle bevægelser udføres med relativ høj intensitet. Alt CrossFit træning er baseret på funktionelle bevægelser, og disse bevægelser afspejler de bedste aspekter af gymnastik, vægtløftning, løb, roning, kropvægtstræning og meget mere. Dette er en sammenslutning af livets kernebevægelser, som er med til at flytte de største belastninger de længste afstande på kortest tid. Den naturlige funktionelle bevægelse har stor betydning for øvelserne i crossfit, udføres øvelserne korrekt sænkes skaderisikoen til minimal.

Hvad er Calisthenic?

Calisthenic træning er en træningsform hvor øvelser udføres uden brug af ekstra vægt, og kaldes på almindeligvis kropsvægtstræning. Calisthenic træning kan bruges som selvstændige træningspas, til vægttab, bodybuilding eller fitness træning. Calisthenic træning har mange fordele da man udelukkende bruger kroppens egenvægt som belastning, hvorfor man sænker skadesrisikoen til det minimale. Træningsformen rammen en bred målgruppe da den kan skræddersyes med øvelser på alle niveauer.

Hvad er HIIT?

High intensitets interval træning eller HIIT defineres som korte, intense udbrud af fysisk aktivitet, parret med intervaller af kort hvile. Denne type intense træning kan resultere i, at kroppen forbrænder kalorier med en højere hastighed – helt op til 72 timer senere. HIIT kan også øge stofskiftet, reducere insulinresistens, forbedre hjertefunktionen og producere hurtigere gevinster i udholdenhedsniveauer end stabil cardio-træning. HIIT udmærker sig ofte ved, at være effektivt med hensyn til tidsforbrug og man kan træne det næsten overalt.

Hvad er Cirkeltræning?

Cirkeltræning er nærmere en måde at strukturere træningen på, end en specifik træningsform. Cirkeltræning kan skræddersyes til at korrigere for de ubalancer, der kan opstå i enhver idrætsgren der udøves i en ekstrem grad eller på et højt niveau. Man vil derfor kunne tilrettelægge et cirkeltræningsprogram, der passer til det enkelte behov. Cirkeltræning er en form for konditionstræning, hvor man tager udgangspunkt i styrke, udholdenhed, smidighed og koordination. Øvelserne strækker sig typisk fra 30 sekunder til 5 minutter, hvorefter man går videre til en anden øvelse. Cirkeltræning kan dyrkes lige fra begyndere til elite.