Udendørs træningsredskaber

NOORDs udendørs træningsredskaber er designet og produceret med øje for minimal vedligeholdelse, ved ikke at have nogle bevægelige dele eller synlige samlinger. De stilfulde træningsredskaber er ideelle til træning med egen kropsvægt. Læs mere om hvorfor du skal vælge NOORDs træningsredskaber længere nede.

NOORDs udendørs træningsredskaber er designet og produceret med øje for minimal vedligeholdelse, ved ikke at have nogle bevægelige dele eller synlige samlinger. De stilfulde træningsredskaber er ideelle til træning med egen kropsvægt. Læs mere om hvorfor du skal vælge NOORDs træningsredskaber længere nede.

Etablering af et udendørs træningsområde – NOORDs udendørs træningsredskaber

Udendørs fitness- og træningsredskaber findes i adskillige parker, grønne områder, på offentlige pladser, skoler og på legepladser m.m. Et træningsområde giver mulighed for at udøve udendørssport døgnet rundt – uden nogle åbningstider, som i fitnesscentret. Hvis kommunen eller boligforeningen beslutter at etablere et træningsområde med udendørs fitnessredskaber, er det vigtigt både at tænke over, hvor meget vedligeholdelse man ønsker at have, hvor hærværkssikre redskaberne skal være og samtidig sikre sig, at redskaberne man vælger, er i henhold til EN 16630.

Hos NOORD har vi fokus på, at produkterne er holdbare, robuste og vejrbestandige – med andre ord, har vi stort fokus på kvaliteten af vores udendørs fitnessredskaber.

Ved etablereingen af et træningsområde, er det også vigtigt at overveje, hvilket faldunderlag man vil benytte. Her er der fokus på sikkerheden for borgerne og de, som skal bruge de udendørs træningsredskaber. Skal man benytte gummibelægning, træflis, sand eller andet? Mulighederne er mange. Det vigtige er, at man vælger det, som passer bedst til det enkelte projekt, og som er mest hensigtsmæssigt.

IDÉOPLÆG TIL FITNESSOMRÅDER

Hvorfor vælge NOORDs udendørs træningsredskaber?

NOORDs udendørs træningsredskaber er både miljøvenlige, vedligeholdelsesfrie, funktionelle og så har de et unikt design. Træningsredskabernes to forskudte barre giver redskaberne deres skulpturelle udtryk, men medvirker samtidig til en masse højdeforskelle. Disse, er med til at give træningsredskaberne deres funktionalitet, og gør at redskaberne rammer en bred målgruppe, da alle på kryds og tværs af alder og niveau vil kunne udføre forskellige øvelser.

NOORD’s udendørs træningsredskaber ”Spirerne”, bygger på et koncept hvor man udelukkende bruger kroppens egenvægt. Derfor har produkterne ingen bevægelige dele og leveres i ét stykke, som sikrer de næsten vedligeholdelsesfrie og hærværkssikrede redskaber.

Det unikke design er essentielt for NOORD og vi stræber efter at holde et højt niveau i alle aspekter af vores service. Derfor har vi har valgt at have alle RAL farver, som vores standardfarver, hvilket betyder at du, som kunde, frit kan vælge den RAL farve på redskaberne, som passer ind til dit området. Med andre ord er der ingen yderligere omkostninger ved at tilpasse farverne til omgivelserne, og skabe et unikt fitnessområde.

 

NOORDs fitnessredskaber er tiltænkt flere træningsformer

CrossFit

Calisthencs

CrossFit er en varierede træningsform, hvor funktionelle bevægelser udføres med relativ høj intensitet. Alt CrossFit træning er baseret på funktionelle bevægelser, og disse bevægelser afspejler de bedste aspekter af gymnastik, vægtløftning, løb, roning, kropvægtstræning og meget mere. Dette er en sammenslutning af livets kernebevægelser, som er med til at flytte de største belastninger de længste afstande på kortest tid.

Den naturlige funktionelle bevægelse har stor betydning for øvelserne i crossfit. Udføres øvelserne korrekt sænkes skaderisikoen til minimal.

Calisthenic træning er en træningsform hvor øvelser udføres uden brug af ekstra vægt, og kaldes på almindeligvis kropsvægtstræning. Calisthenic træning kan bruges som selvstændige træningspas, til vægttab, bodybuilding eller fitness træning. 

Calisthenic træning har mange fordele da man udelukkende bruger kroppens egenvægt som belastning, hvorfor man sænker skadesrisikoen til det minimale. Træningsformen rammen en bred målgruppe da den kan skræddersyes med øvelser på alle niveauer.  

HIIT (High-Intensity Interval Training)

Cirkeltræning

High intensitets interval træning eller HIIT defineres som korte, intense udbrud af fysisk aktivitet, parret med intervaller af kort hvile. Denne type intense træning kan resultere i, at kroppen forbrænder kalorier med en højere hastighed – helt op til 72 timer senere.

HIIT kan også øge stofskiftet, reducere insulinresistens, forbedre hjertefunktionen og producere hurtigere gevinster i udholdenhedsniveauer end stabil cardio-træning. HIIT udmærker sig ofte ved, at være effektivt med hensyn til tidsforbrug og man kan træne det næsten overalt.

Cirkeltræning er nærmere en måde at strukturere træningen på, end en specifik træningsform. Cirkeltræning kan skræddersyes til at korrigere for de ubalancer, der kan opstå i enhver idrætsgren der udøves i en ekstrem grad eller på et højt niveau. Man vil derfor kunne tilrettelægge et cirkeltræningsprogram, der passer til det enkelte behov.

Cirkeltræning er en form for konditionstræning, hvor man tager udgangspunkt i styrke, udholdenhed, smidighed og koordination. Øvelserne strækker sig typisk fra 30 sekunder til 5 minutter, hvorefter man går videre til en anden øvelse. Cirkeltræning kan dyrkes lige fra begyndere til elite.

Træning med TRX og elastikker​

Fitnessredskabernes enkle design giver muligheder for, at benytte forskellige accessoires som f.eks. TRX og elastikker under træningen. Disse accesories er meget velegnet til genoptræning, samt for folk med nedsat fysisk funktion.

De forskellige accesories kan også fungere som hjælpemidler til en specifik øvelse eller bare til at udvide øvelsessortimentet ved træningsparken. Endvidere er TRX en hastigt voksende trend, som i Danmark bliver mere og mere populær