Integration gennem motion

By 23rd november 2017Spirerne

I 2014 lavede NOORD i samarbejde med Realdania og Gadehavegård i Taastrup, et projekt vi kaldte integration gennem motion.

Udendørs træningsredskaber i boligforening opstillet af NOORD for at styrke integration gennem motion

Projektet gik ud på at aktivere de kriminalitetstruede unge i området, gennem motion og en sund livsstil, for at se om vi kunne nedsætte kriminaliteten og skabe mere trykhed blandt beboerne. I Gadehavegaard er der blevet lavet flere tiltag under projektnavnet “Det spirer i Gadehavegaard”. læs mere her. http://www.gadehavegaard.dk/

Videoen er et lille udklip fra åbningen, hvor vi havde pigerne fra Nordic Hiit og drengene fra Bartendaz ude og lave en opvisning i træningsredskaberne.

De Smukke udendørs træningsredskaber fra NOORD, har mange funktioner alt efter hvordan træningsudstyret benyttes.

NOORD’s træningsredskaber Spirerne, bygger på et koncept hvor man udelukkende bruger kroppens egenvægt. Derfor har produkterne ingen bevægelige dele, som sikrer den minimale vedligeholdelse der er ved redskaberne. Fitnessredskaberne skal hverken pudses, smøres eller efterspændes. De funktionelle træningsredskaber fra NOORD rammer en bred målgruppe, da alle på kryds og tværs af alder og niveau vil kunne udføre forskellige øvelser. Det appellerer altså til både begyndere og meget øvede. Træningsredskaberne er designet, udformet og tiltænkt flere forskellige træningsformer, så som:

  • Cirkeltræning
  • High-Intensity Interval Training (Hiit træning)
  • Crossfitness
  • Træning med egen kropsvægt
  • (Calisthenics)

Fælles for ovenstående træningsformer er, at man bevarer bevægelsesfriheden i kroppen og derfor er kroppen på intet tidspunkt låst fast i en maskine. En undersøgelse foretaget af The American College of Sports Medicine viser, at flere af de ovenstående træningsformer også ligger på listen over de mest populære træningsformer i verden. Med NOORDs fitnessudstyr er træningsformerne for alvor ved, at blive mere udbredte og populære i Danmark.

 

Hvad er Calisthenic?

Calisthenic træning er en træningsform hvor øvelser udføres uden brug af ekstra vægt, og kaldes på almindeligvis kropsvægtstræning. Calisthenic træning kan bruges som selvstændige træningspas, til vægttab, bodybuilding eller fitness træning. Calisthenic træning har mange fordele da man udelukkende bruger kroppens egenvægt som belastning, hvorfor man sænker skadesrisikoen til det minimale. Træningsformen rammen en bred målgruppe da den kan skræddersyes med øvelser på alle niveauer.