Skip to main content

Generelt om vores tilgang til miljøet

Hos NOORD er et af vores største fokuspunkter at drive en bæredygtig forretning, med fokus på miljøet. Derfor har vi de seneste år taget en række til- og fravalg, som skal være med til at skabe en mere bæredygtig virksomhed. Som led i udviklingen er vi ved at Svanemærke alle vores fitnessredskaber i Spirer-serien, vi har allerede opnået den højeste miljøcertificering, A+ i det svenske SundaHus, fået udarbejdet en LCA (livscyklusvurdering) fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU), over vores produktionsprocesser og udregnet CO2 fodaftrykket på alle egenproducerede produkter.

Dansk design, dansk produktion

Hos NOORD ønsker vi at tage ansvar. At drive en miljøvenlig produktion er ikke kun en del af det ansvar vi tager, men også en kilde til stolthed. Som dansk firma sætter vi pris på vores lokale rødder og har derfor valgt at prioritere at beholde produktionen lokalt i Danmark. Ét er, at vi på denne måde er i stand til at bidrage til en bæredygtig økonomi, skabe lokale jobs og støtte den nationale økonomi. En anden ting er, at vi med en lokal produktion har et minimum af transporten på vores sportsudstyr i produktionsfasen, som er med til at reducerer CO2-udledningen og vores miljøpåvirkning betragteligt.

Vores miljømæssige engagement går dog ud over logistikken. Vi mener, at bæredygtig forretningsdrift indebærer at tage ansvar for hvert trin i produktionsprocessen. Derfor er vi stolte over, at alle vores træningsredskaber i Spirer-serien udelukkende er produceret af 100% genanvendeligt stål.

Genanvendelse af stål er ikke kun miljøvenligt, det er også energieffektivt. Ved at bruge genanvendeligt stål i produktionen bidrager vi både til en reduktion i energiforbruget og CO2-udledningen i forhold til, hvis der skulle produceres nyt stå hver gang.

Med den danske produktion har vores kunder også en sikkerhed for, at der bliver stillet strenge miljømæssige og produktionsmæssige krav til vores produktion. I Dannmark er vi nemlig underlagt strenge miljølovgivninger, hvilket sikrer, at vi hos NOORD er nødsaget til at levere produkter af højeste kvalitet for at leve op til alle gældende lovkrav. Dette indebærer, at vi skal overholde høje standarder for håndtering af affald og farlige kemikalier, hvilket munder ud i en mindre miljøbelastning.

LCA udarbejdet af DTU

For at kunne træffe de mest miljørigtige beslutninger i produktionen har vi af DTU (Danmarks Tekniske Universitet) fået udarbejdet en LCA (livscyklusvurdering). Hos NOORD anvender vi generelt en datadrevet tilgang til miljømæssig bæredygtighed. På den måde har vi de bedste forudsætninger for at tage de rigtige valg. LCAen belyste bl.a., hvilken ståltype der er mest miljørigtig at benytte i produktionen. Resultaterne var tydelige: Den mest miljørigtige ståltype, at benytte til fremstillingen af vores produkter, er 100% genanvendeligt sort stål.

Faktisk viste beregningerne, at produktion af vores udendørs fitnessredskaber i rustfrit stål ville udsende over dobbelt så meget CO2, samtidig med at det er lagt mere sundhedsskadeligt at fremstille rustfrit stål! 

Rustfri overfaldebehandling og pulverlakering

Et andet vigtigt parameter i produktionen er måden vi rustbeskytter og overfladebehandler på. Hos NOORD gør vi alt hvad vi kan for at opretholde den af høj kvalitet, så vi sørger for at leve op til vores kunders forventninger. Derfor bruger vi en miljøvenlig vandbaseret proces kaldet E-coat til at rustbeskytte vores produkter. E-coaten som rustbeskyttelse sikrer ikke kun, at vores produkter forbliver rustfrie indvendigt og udvendigt, men eliminerer også risikoen for farlige emissioner og reducerer mængden af farligt affald genereret under processen.

E-coating er en ekstremt stærk beskyttelsesmetode, da den giver en høj grad af holdbarhed og modstand mod slid og ridser, hvilket gør produkterne nemme at rengøre og vedligeholde. Ofte er E-coatingen kendt fra bilindustrien, hvor flertallet af biler bliver rustbeskyttet på samme måde.

Rent praktisk indebær vores rustbeskyttelsesproces nedsænkning af produkterne i et kar med E-coat ved en temperatur på ca. 33°C. Herefter hærdes genstandene i en ovn ved 160°C i ca. 15 minutter.

En anden mulighed havde været at bruge den oftest benyttede galvanisering. Vi har dog bevidst valgt IKKE at bruge galvanisering/varmgalvanisering af produkter, da den indebærer nedsænkning af genstandene i flydende zink ved en temperatur på ca. 460°C.

Udover rustbeskyttelse gennemgår vores produkter en overfladebehandling, der beskytter dem mod nedbrydning og korrosion, hvilket forlænger levetiden og minimerer ressourceforbruget. Hos NOORD føler vi os forpligtet til at minimere vores miljøpåvirkning, og en af grundene til, at vi har valgt at bruge pulverlakering som vores foretrukne overfladebehandling er, at det er en miljøvenlig løsning sammenlignet med opløsningsmiddelbaserede alternativer. Pulverlakeringer indeholder ikke opløsningsmidler og udleder derfor kun en minimal mængde flygtige organiske forbindelser (VOC) i atmosfæren. Efter hærdning afgiver pulverlakeringen stort set ingen VOC i løbet af sin levetid, hvilket gør det til et bæredygtigt valg for os og vores kunder.

Hos NOORD er vi konstant i bevægelse og arbejder hver dag for, at optimere og finde nye innovative måder at reducere vores påvirkning af miljøet på.

Hvordan kan vi hjælpe?

Se hele serien af udendørs træningsredskaber, som vi kalder ”Spirerne”. NOORDs trænings-redskaber henvender sig til såvel den øvede som uøvede sportsudøver.

I NOORD har vi udviklet redskaber til en forhindringsbane, der kan bruges som en sjov og udfordrende måde at træne på for at øge styrke, udholdenhed, balance og koordination.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis 

Læs om vores projekter fra ind- og udland

Ny Retspsykiatri Sct. Hans

Ny retspsykiatri på Sct. Hans i Roskilde Et prisvindende byggeri stod i 2022 klar til indvielse. Årets sundhedsbyggeri 2022 blev retspsykiatrien på Sct. Hans i Roskilde. Til projektet har NOORD...

Læs mere

Et prestigeprojekt i Hongkong

Et prestigeprojekt i Hongkong Tagterrasser bliver i stigende grad udnyttet til formål som afslapning, grillaftener og meget andet. Hos NOORD har vi set en øget efterspørgsel på træningsredskaber med fodplader...

Læs mere

Scandinavian Center Aarhus

Scandinavian Center i Aarhus tilbyder gratis udendørs træning I Århus er der gode muligheder for at motionere og træne udendørs. Et af de steder, hvor det er muligt at træne...

Læs mere

Projekt Gansevoort Peninsula, Manhattan

Hudson River Park på Manhattan Velkommen til et kæmpeprojekt på 5,5 hektar i Hudson River Park på Gansevoort-halvøen, som skal være et nyt rekreativt tilbud til New Yorks indbyggere. Området...

Læs mere

Tidligere samarbejdet med​

Kontakt os

Ønsker du at skabe et aktivt og sundt miljø for børnene på din skole, så kontakt os allerede i dag for en uforpligtende snak om dine ønsker, din skoles nuværende udearealer og dit budget. Vi er til rådighed fra ide til færdigt projekt, så du sikrer dig at alle sikkerhedskrav overholdes, at alt materiale er af højeste kvalitet med lang levetid til gavn for din skole og med respekt for dit budget.

DanishSwedishGermanEnglish