Om NOORD

Udendørs fitnessredskaber til parker, skoler og boligområder

Fra frø til spirer

I 2012 etablerede designer Steffen Svendsen NOORD, efter at have afsluttet sin uddannelse til industriel designer på VIA University College i Herning – Spirerne var hans afgangsprodukt. 

Mens Steffen var i Herning, oplevede man på Brænderigården i Viborg, et voksende problem. Problemet omhandlede kunstobjekter installeret i det fri. Et større antal var blevet skæve som resultat af at motionisterne brugte dem til træning og udstrækning, i forbindelse med løbeturen. Hvordan kunne man undgå det i fremtiden? 

Man anerkendte at der var et behov. Og således kom opgaven til at lyde på at skabe nogle skulpturelle redskaber specifikt udviklet til træning og udstrækning. Design og funktionalitet var de to vigtigste nøgleord for projektet. Personligt ønskede Steffen at skabe et udtryk som manifestation på den kraft som spirer i os alle når vi tager hul på et nyt kapitel i livet.

Et frø var blevet plantet og en Spirer blev til.

Spirerne - Solidt dansk design

De funktionelle træningsredskaber fra NOORD rammer en bred målgruppe, da alle på kryds og tværs af alder og niveau vil kunne udføre forskellige øvelser. Det appellerer altså til både begyndere og meget øvede. Træningsredskaberne er designet, udformet og tiltænkt flere forskellige træningsformer.

Se mere om vores træningsredskaber