Skip to main content
DCIM100MEDIADJI_0261.JPG
Streetbasket er en sport, hvor alle kan være med

Streetbasket er en sport, der er blevet utrolig populær over hele verden. 

Med sin hurtige, energiske spillestil er det en sport for alle, der elsker at bevæge sig og udfordre sig selv.  I Danmark er det særligt populært at anlægge udendørs basketbaner på skoler, i parker og ved boligområder. For at gøre streetbasket så sikkert og tilgængeligt som muligt, er det vigtigt at vælge det rigtige underlag til banen. Hos NOORD tilbyder vi sportsbelægninger til udendørs basketbaner, der er skabt med dette formål for øje.

Dansk design og produktion
180 standard RAL farver
I henhold til EN16630
Minimal vedligeholdelse

En lydabsorberende og skridsikker belægning til udendørs basketbaner

 

NOORDS sportsbelægning er et fremragende valg til streetbasketbaner. Det er robuste, skridsikre, farverige og lydabsorberende belægninger, der giver en sikker og optimal spiloplevelse i mange år fremover. 

Hos NOORD tilbyder vi flere forskellige muligheder for belægninger og opstribning af udendørs basketbaner. 

Vores Crea Street maling er en langtidsholdbar løsning, der med sine skridsikre egenskaber sikrer optimal spilleglæde på de fleste dage af året, selv når banen er våd. 

Vores sportsbelægninger i EPDM gummi er støjdæmpende, da den bløde gummi absorberer lyden af bolden, når den rammer jorden. På den måde kan du være sikker på, at banen ikke vil genere naboerne i samme grad, som hvis der var tale om en ren asfaltbelægning. 

Læs mere om vores tre løsningsforslag nedenfor.

Vælg rigtigt første gang og få en udendørs basketbane, der holder i mange år fremover

Hos NOORD tilbyder vi løsninger tilpasset området, budgettet og brugernes behov.

Vores belægninger er udviklet med fokus på holdbarhed, spillernes sikkerhed og spillets kvalitet.

Sportsbelægning i EPDM gummi

En af de meget populære belægninger til udendørs basketbaner er vores opbygning af drænstabil og EPDM toplag. Denne basketbanebelægning er permeabel, hvilket vil sige, at regnvand let trænger gennem belægningen og løber ned i jorden. 

Belægningsopbygningen har flere gode egenskaber, da belægningen giver en dejlig fjedring til bolden og har man et mindre gårdrum, hvor støjen fra en basketball ville kunne give gener, så fungerer EPDM topbelægningen også lydabsorberende, så man kan undgå evt. naboklager ved brug af banen. Den udendørs basketbane opstribes med PU maling i overensstemmelse med de gældende standarder, der er beskrevet længere nede på siden.

 

Sportsbelægning med Crea Street maling

En af vores andre spændende belægninger til udendørs basketbaner er belægningstypen Crea Street. Crea street udføres oven på enten asfalt eller beton og giver med sit store farvespektrum mulighed for at designe farverige og originale udendørs basketbaner. Denne basketbanebelægning har mange gode egenskaber. En af dem er, at den er fremstillet med skridsikker beskyttelse, hvilket sikrer spillerne et optimalt greb på trods af det våde nordiske vejr. Hos NOORD har vi dygtige grafikere, som kan være behjælpelige, hvis man ønsker sit helt eget unikke udtryk på sin udendørs basketbane. Hvis man allerede har en asfalt- eller betonbelægning, er en basketbanebelægning med crea Street en af de mere prisbevidste typer belægning og et rigtig godt valg, hvis man ønsker at skabe blikfang i området. 

 

Opstribning med termoplast

Den billigste basketbanebelægning er, hvis man har et eksisterende asfalt område, som hurtigt og billigt skal omdannes til en udendørs basketbane. 

Her anbefaler NOORD at stribe basketbanen op med termoplast. En termoplast opstribning er typisk 50mm og kan fås i flere forskellige farver. Termoplast er meget slidstærk og har en lang levetid, så længe underlaget er i orden. Når man striber sin udendørs basketbane op, er der mange muligheder for også at lave andre boldspil som fx volleyball, tennis, fodbold eller håndbold. Dermed har man uden de store omkostninger skabt et multifunktionelt område til glæde for børn og unge. 

Alle NOORDS belægninger er nemme at rengøre og vedligeholde og er modstandsdygtige over for UV-stråler, vejrforhold og slid, så du kan være sikker på, at banen ser flot ud i mange år.

 

Standardmål for en udendørs basketbane

En standard basketbane måler 28 m x 15 m. 

Basketbanen består af en key i hver ende, som er 5,8 meter lang og 4,9 meter bred. I hver Key er der placeret en basketball kurv, der er fastgjort til en plade. 

Kurven hænger 3,05 meter over basketbanens belægning og ringen har en diameter på Ø45 cm. En standard basketbane er delt i to halvdele af en midterlinje med en midtercirkel i centrum af banen.

NOORD tilbyder unikt og farverigt design

Ingen sportsbelægninger behøver at være ens. Vi designer en unik og kundetilpasset løsning lige efter dine ønsker. 

NOORD tilbyder en bred vifte af farver og design til sportsbelægninger til udendørs basketbaner. Dette gør det muligt at vælge en belægning med et farvevalg helt efter eget ønske. Vores dygtige grafiker kan være behjælpelig med designoplæg, så banen kommer til at fremstå æstetisk og indbydende. 

Kun fantasien sætter grænser, når der skal vælges farver og design. 

NOORD tilbyder endvidere et bredt udvalg af farver til banemarkeringerne, så de ikke behøver være hvide, hvis et andet design vil passe bedre til jeres område. 

Se det flotte banedesign hos Høje Taastrup C her.

Kontakt NOORD i dag for at få mere information om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få den bedste streetbasketbane.

Få 3D-visualiseret din fitnesspark

Hvis du går og drømmer om at designe en fitnesspark med udendørs træningsudstyr, der kan bruges til alt fra Crossfit til HIIT træning eller Calisthenics, så kan vi hos NOORD skabe en 3D-visualisering af en fitnesspark ud fra dine ønsker og krav. På den måde kan du få syn for sagen og få et bedre overblik over, hvad der fungerer bedst for dig.

Vi har dygtige rådgivere, som står klar til at vejlede dig til at få den perfekte fitnesspark.

FAQ om vores udendørs basketbaner
Hvad er fordelene ved at dyrke Crossfit?

Crossfit er små intense workouts på 10-25 minutter, der derfor passer perfekt til dig med en travl hverdag eller dig, som gerne vil have træningen hurtigt overstået. Du kan med lethed justere de forskellige Crossfit øvelser til dit niveau, så du kan starte komfortabelt og langsomt opbygge både din kondition, fedtforbrænding og ikke mindst styrke.  Det er en allround workout, som aktiverer hele din krop og dermed giver dig en effektiv træning.

Hvem leverer vi typisk CrossFit redskaber til?

Vi leverer typisk vores træningsredskaber til CrossFit boxe og fitnesscentre, der har et udendørs område, hvor man kan træne. 

Hvor mange personer kan bruge udstyret på samme tid?

Vores forskellige produkter kan bruges til af flere personer på en gang, hvis man f.eks. vælger Spirer Monkey Bars.

Find inspiration til dit kommende projekt

Tagterrasse projekter

Tagterrasser bliver i højere grad brugt som aktive uderum Tagterrasser bliver i stigende grad udnyttet til formål som afslapning, grillaftener...

Læs mere

Kontakt os

Er du på udkig efter en professionel samarbejdspartner, så er du havnet det helt rigtige sted. Vi sætter en ære i en ekstraordinær god service. Vores team har mange års erfaring og vi står gerne til rådighed for dig, når du har brug for rådgivning eller sparring til dit projekt.

DanishSwedishGermanEnglish