Skip to main content

https://www.youtube.com/watch?v=CwYkL2-k5sM

Nyt motionsområde med træningsudstyr til udendørs fitness

Køge Nordstrand har fået træningsudstyr til udendørs fitness til glæde for de mange løbere i området. Det nye udendørs træningsareal blev indviet den. 14 juni 2014, hvor Bartendaz Danmark lavede en opvisning for de fremmødte. Vi takker Køge kommune, Malene Muus og Karina Hjort Feddersen for et rigtig godt arrangement.

Redskaber til et sundt friluftsliv

Køge Marina og Nordstranden har fået motionsredskaber. De blev indviet lørdag.

Det strammer godt til i både rygmuskler og mavemuskler, da de unge mænd hænger sig vandret i luften fra de nye træningsredskaber ved Køge Marina og Nordstranden. Lørdag blev de nye redskaber indviet ved en lille festlighed, hvor Kultur­ og idrætsudvalgsformand Anette Simoni (V) var vært.

Gruppen Bartendaz viste, hvordan redskaberne kan bruges til den styrketræningsform, der kaldes Calisthenics.

Redskaberne skal blive til gavn for Borgerne i Køge. For cirka to år siden blev der anlagt to motionsstier, en orienteringssti, der heder »Find vej« i samarbejde med Køge orienteringssklub, og en hjertesti i samarbejde med Hjerteforeningen i Køge. De to ting har været med til at trække flere brugere til området. ”Vi se mange løbere og vandrere i området. Derfor synes vi, at det kunne være interessant, hvis vi også kunne tiltrække en anden målgruppe”, siger Karina Hjort Feddersen, der er Idræts- og fritidskonsulent i Køge Kommune. Samtidig ligger træningspladsen mellem den nye Nordstrand og Tangmoseskoven, så den samler på den måde området.

Calisthenics er allerede populært i USA og Østen. Calisthenics er en træningsform i det fri, som strækker sig fra simple pull-ups til akrobatiske øvelser, hvor det primært handler om at benytte kroppens egenvægt som en del af træningen.

”Redskaberne er ikke dynmiske redskaber, som man bare sætter sig og træner på. Man skal bruge sin egen vægt og det kræver en anden indsats. De er nærmest allerede blevet en succes, for folk er allerede i gang med at bruge dem. Vi kan se, at det bliver brugt af unge dreng, som dyrker Calisthenics, hvor de bruger deres egen vægt til træning. Redskaberne kan også bruges til styrketrænig og udstrækning”, fortæller Karina Hjort Feddersen.

Lokal designer bag

Det er den lokale designer Steffen Svendsen fra virksomheden Noord, der har udformet redskaberne. Steffen Svendsen bor selv på marinaen og har lavet træningsredskaberne ”Spirerne” som sit bache­lorprojekt til industriel designer.

”Det er både smukt og brugbart. Bagtanken er, at det både skal være kunsternisk og til træning, så der både er noget for øjet og for kroppen” forklarer Karina Hjort Feddersen.

Til indvielsen viste Steffen, hvordan QR-koderne på træningsredskaberne fungerer til konceptet Træn med Noord.

Læs flere artikler her

Læs mere om NOORD her.

DanishSwedishGermanEnglish