Skip to main content
Løbebaner til skoler, institutioner, efterskoler og gymnasier
Løbebaner og atletikanlæg

En løbebane til en skole eller uddannelsesinstitution starter med en god dialog og sparring med NOORD. Vi har mange års erfaring i at hjælpe skoler, klubber og uddannelsesinstitutioner i hele Danmark med at finde den helt rigtige løsning, der både tilgodeser området, behovet og budgettet. 

Vi tilbyder en åben og ærlig dialog om den bedste løsning til netop jeres budget. Vores dygtige grafikere og projektledere har specialiseret sig i at hjælpe kunderne med at opnå unikke løsninger ved at tilpasse materialer, farver og udnyttelse af området til det enkelte projekt. 

Dansk design og produktion
180 standard RAL farver
I henhold til EN16630
Minimal vedligeholdelse

Løbebaner og atletikanlæg

NOORD har mange års erfaring i udførelse af løbebaner og atletikanlæg til gymnasier, skoler, sportscolleges og uddannelsesinstitutioner, hvor budget og anvendelsesmuligheder er vigtige faktorer. 

På gymnasier og andre skoler er der mange muligheder for at skabe flotte sports- og atletikområder med et helt andet budget end for atletikstadions med internationale konkurrencer, da løbebaner og atletikanlæg på skoler og uddannelsesinstitutioner ikke skal opfylde de samme krav som internationale baner. 

Et sportsanlæg med løbebaner kan med fordel laves multifunktionelt, så mange sportsgrene kan indgå, og anvendelsesmulighederne gøres så brede som muligt. 

Hos NOORD er vi eksperter i at arbejde sammen med kunden for at udnytte arealet og budgettet bedst muligt, så området giver mulighed for mange timers aktivitet og socialt samvær for så bred en målgruppe som muligt.

Udendørs fitnessredskaber

Udnyt områdets fulde potentiale

Hvis målgruppen er unge mennesker på fx efterskoler, højskoler, ungdomsuddannelser eller sportscolleges, er et område, der indbyder til en bred vifte af aktiviteter og anvendelser, den optimale løsning, fx: 

 • Styrketræning
 • Cardiotræning
 • Koordinationstræning
 • Pilates
 • Løbetræning
 • OCR forhindringsløb
 • Afslapning og hygge i hang out området 

 

Lad vores dygtige projektledere være med helt fra idefasen, hvor vores store erfaring med optimal udnyttelse af et område kommer i spil. 

Hvis området er kuperet, kan det være oplagt at lave en slags track løbebane med varierende højdemeter, der er et godt supplement til den almindelig løbetræning på lige vej eller på en atletik løbebane. En sådan udnyttelse af områdets beskaffenhed er både økonomisk smart, men også en mere bæredygtig løsning, hvor man ikke nødvendigvis planer hele området ud og anlægger belægning overalt.  

 

Hvilke overvejelser kræver det at bygge en atletikbane?

En af de første ting, man skal overveje, når man skal etablere en atletikbane, er, hvor stort et areal man har til rådighed og hvor atletikbanen skal placeres.
Dernæst skal man kortlægge målgruppen, som man bygger atletikanlægget til. Målgruppen og atletikbanens anvendelse er afgørende tidligt i processen, og det er vigtigt at træffe en realistisk beslutning om målgruppen og formålet med etableringen af atletikbanen.

Man kan opbygge løbebaner på flere måder. Vi har her delt det op i fire forskellige muligheder, som differentierer sig både på hvad det kræver af forarbejde og budget.

 1. IAAF godkendt løbebane
  En IAAF godkendt atletikbane er oftest opbygget af en bundopbygning, en hård bund som asfalt og SBR granulat, som får en spray coat i RAL 3016 running red.

 2. Løbebane i gummiasfalt (SBR granulater/ sportsbelægning/ gummibelægning)
  En løbebane i gummiasfalt bygges typisk op med en bund af stabilgrus/drænstabil, et baselag af SBR gummi og et toplag af EPDM gummi, som giver de mange farve muligheder. Herefter stribes løbebanen op med en PU maling.

 3. Crea street belægning
  En rigtig god og økonomisk løsning til skoler og institutioner er vores asfalt coating/crea street maling, som forudsætter, at man allerede har et asfalteret område til formålet.

  Ønsker man sig en løbebane i skolegården, hvor der allerede er en asfaltbelægning, er det muligt at benytte NOORDs Crea street asfaltmalinger. Med en løbebane lavet af asfaltmaling kan man skabe en farverig løbebane i skolegården. En sådan løbebane fås i et utal af farver, og det er muligt at blande præcis den farve, man ønsker, så man kan skabe sin helt egen unikke løbebane.

  Dette er en af de mest prisbevidste måder at anlægge en lille atletik løbebane på, hvis man allerede har asfaltbelægningen. En crea street-løbebane kan skabe sjov leg og aktivitet i skolegården, hvor løbebanen snørkler sig gennem siddeområder og skolegårdens andre små oaser. Se mere om vores crea street belægning her.

  Kun fantasien sætter grænser!

 4. Streger i termoplast
  Vores mest økonomiske løsning er opstregning af løbebanerne med termoplast. På et område med eksisterende asfalt i fx skolegården, opstreges løbebanen med termoplast.
  Løbebanestriberne kan fås i mange forskellige farver og vil typisk være 50 mm brede. Langs en sådan løbebane vil man kunne lave sjove udfordringer til børnene, som også vil kunne bruges, når løbebanen ikke bruges til løb. Det kunne være hinkeruder, spurt, længdespring og andre aktiviteter. Se mere om vores termoplast her.

Idéforslag og inspiration

Hos NOORD har vi forsøgt at gøre processen fra ide til færdigt projekt en del nemmere. Vi har derfor lavet en række idéforslag med priser, som kan bruges som inspiration til dit kommende projekt. 

Her er det muligt at downloade alle DWG-filer til projektet så du kan implementere dem i dit tegne- eller planlægningsprogram. Du kan også finde DWG-filer af hver enkelt serie.

Find inspiration til dit kommende projekt

Mooncarbaner & Cykelbaner

Mooncarbaner og cykelbaner til skolegården Mooncarbaner og cykelbaner i skolegården har mange positive indvirkninger på børns sundhed og trivsel. En...

Læs mere

Kontakt os

Er du på udkig efter en professionel samarbejdspartner, så er du havnet det helt rigtige sted. Vi sætter en ære i en ekstraordinær god service. Vores team har mange års erfaring og vi står gerne til rådighed for dig, når du har brug for rådgivning eller sparring til dit projekt.

DanishSwedishGermanEnglish