Skip to main content
Opland - billede
Ny retspsykiatri på Sct. Hans i Roskilde

Et prisvindende byggeri stod i 2022 klar til indvielse. Årets sundhedsbyggeri 2022 blev retspsykiatrien på Sct. Hans i Roskilde.

Til projektet har NOORD leveret fitnessredskaber, som er sikret til et sted som et retspsykiatrisk hospital, ligesom vi har stået for etableringen af “den røde tråd” – en sti i gummibelægning, som snor sig gennem aktivitetshaven – og multibanen der skal give patienterne mulighed for at være aktive sammen.

Dansk design og produktion
180 standard RAL farver
I henhold til EN16630
Minimal vedligeholdelse

Etableringen af Ny retspsykiatri på Sct. Hans i Roskilde

I 2014 blev NOORD kontaktet af Opland angående et projekt omkring den Ny retspsykiatri på Sct. Hans i Roskilde – et fantastisk projekt på et område, der er 20.600 m2 stort og med plads til 126 retspsykiatriske patienter. Ved planlægningen af dette projekt har man set på, bygget til og med omtanke for det HELE menneske. Man ønskede at skabe et højsikret sted, der samtidig virkede hjemligt og indbydende, hvor man havde en stor grad af bevægelsesfrihed, gode motionsmuligheder og som var med til at fremme patienternes heling og gøre det muligt for dem snarest muligt at vende tilbage til samfundet. Et sådant projekt ville vi naturligvis gerne være en del af!

Aktivitetshaven og multibanen

Midt i bebyggelsen ligger den store aktivitetshave, der er tænkt som rekreativt område med masser af plads til både bevægelse, socialt samvær eller måske en stille stund alene siddende på eller i et af havens kunstværker, bare nyde udsigten og lade tankerne flyde? På sigt vil der blive mulighed for at lave små højbede, som patienter med grønne fingre kan udfolde deres kunnen på.

Omkring og igennem aktivitetshaven ser man den af NOORD leverede og anlagte løbebane (RAL-3016, 20 mm tyk) sno sig gennem området, som den velkendte røde tråd… over plæner, forbi bronzeskulpturer og igennem havens varierende beplantning. Forbi det store fitnessområde på den overdækkede terrasse og videre forbi multibanen på den blå gummibelægning i den ene ende af haven – en multibane, som er leveret af NOORD, med en bund af en 20 mm tyk gummibelægning i farven RAL-5010, hvor vi både har monteret fodbold og basketball mål, som giver patienterne mulighed for at dyrke sport. Vil du vide mere om gummibelægning og faldunderlag fra NOORD? Se mere her.

Fitness terrassen​

Foruden løbebanen og multibanen har NOORD også leveret fitnessområdet på den overdækkede terrasse, som giver flere muligheder for træning. Bl.a. har NOORD til dette område leveret træningsredskaberne ”Spirer 110”, ”Spirer 900”, ”Spirer Incline Bench” og ”Spirer Monkey bar”, samt motionscykler og crosstrainere.

NOORDs produkter som en del af aktivitetsparken

Valget faldt på NOORDs fitnessprodukter dels på grund af deres æstetiske, skulpturelle udseende, men også fordi de er lavet uden bevægelige dele. Der er altså hverken skruer, bolte eller andet, der kan fjernes fra træningsredskaberne og bruges som våben eller lignende. Dertil kommer, at redskaberne kræver minimal vedligeholdelse, hvilket også vægtede højt ved udvælgelsen. Se vores sortiment af udendørs aktivitetsredskaber, som er særligt egnede til projekter i fænglser og psykatrier.

Boligområderne

Ultimo 2021 flyttede de første patienter ind. De kan glæde sig over et lyst, luftigt og indbydende byggeri, masser af natur, udsyn til himlen – også inde fra bygningerne – og hvor der til hvert af de otte sengeafsnit er en hyggelig lille oase af en gårdhave med en variation af planter og hvor en blå ”sø” af gummibelægning (RAL-5010, 20 mm tyk, leveret af NOORD) lyser op mellem det grønne.
På denne blå sø er placeret både en ”Spirer 700” og en ”Spirer 1800”, samt en crosstrainer og en udendørs parasol.

Tak for samarbejde til de deltagende virksomheder

Se vores projekter

Kontakt os

Er du på udkig efter en professionel samarbejdspartner, så er du havnet det helt rigtige sted. Vi sætter en ære i en ekstraordinær god service. Vores team har mange års erfaring og vi står gerne til rådighed for dig, når du har brug for rådgivning eller sparring til dit projekt.

DanishSwedishGermanEnglish