Skip to main content
Tommy-Troelsens-park-i-Vejle-er-et-stort-parkområde-med-fitnessredskaber-og-multibaner-hvor-vi-har-brugt-asfaltmaling
Byparker med LAR-anlæg og fitnessudstyr

Parker rundt om i verden forvandles til multifunktionelle områder, der tjener både som grønne områder og som lokale vandopsamlings- og vandafledningsanlæg. Dette sker gennem implementering af LAR-teknologier -Lokal Afledning af Regnvand-, som har vist sig at være en effektiv måde at håndtere regnvand på i byområder.

Dansk design og produktion
180 standard RAL farver
I henhold til EN16630
Minimal vedligeholdelse

Byparker forener LAR-anlæg og attraktivt parkmiljø

LAR-teknologi er baseret på princippet om at efterligne naturens vandcyklus ved at anvende forskellige teknikker til at opsamle, filtrere og bruge regnvand lokalt. Når regnvandet opsamles lokalt, kan det bruges til vanding af planter og græsplæner, genopfylde grundvandet, forhindre oversvømmelser og reducere belastningen på byens kloaksystem.

Et sådant LAR-projekt blev NOORD en del af, da Vejle Kommune i Danmark, som en del af at større klimaprojekt, skulle have anlagt en park med LAR-anlæg og aktivitetsmuligheder for byens borgere. NOORD har leveret udendørs fitnessredskaber til den nye klimapark i Vejle, som er blevet døbt ”Tommy Troelsens Park”.

Klimaparken udgør et delprojekt i det store ”Klimaprojekt Østbyen”. I klimaparken synliggør man blandt andet hvilken vej vandet ledes til Vejle Fjord ved opstilling af hvide betonelementer, der skyder op blandt det grønne græs.

Dimensioner svarende til 100 års regnhændelse

Der er lavet ændringer i terrænet, så hele Tommy Troelsens Park med de tre selvstændige bassiner tilsammen kan tilbageholde 5.300 kubikmeter vand, dimensioneret til en 100 års regnhændelse.

LAR-anlæg som dette er ikke ualmindelige i Danmark, da det er en langsigtet løsning på de forandringer som følger i kølvandet på klimaforandringerne.

Udover at fungere som grønt rekreativt område for byens borgere, fungerer parken som både innovativt aktivitetsområde med blandt andet bold-, multi- og rullebaner og som kloakteknisk anlæg med tre regnvandsbassiner. Dermed opmagasineres regnvandet ved fremtidige kraftige regnskyl i byens grønne arealer i det, der til daglig ligner en helt almindelig aktivitetspark.

Fitnessredskaber fra NOORD er ekstremt holdbare uanset mængden af vand

Tommy Troelsens Park indeholder blandt andet et udendørs fitnessområde på 153 m2 med træningsredskaber fra NOORD. Vores udendørs trænings- og fitnessudstyr er specielt designet til brug i parker og på offentlige arealer og kan bruges af alle, uanset køn, alder og træningsniveau.

NOORDs redskaber tåler store mængder vand uden problemer, både konstruktionen og overfladebehandlingen af det udendørs fitnessudstyr er designet til at modstå al slags vejr – selv i en park, der fungerer som et LAR-anlæg, på tidspunkter, hvor der kan falde store mængder vand.

Millennium Park i Chicago - Verdens største park med LAR-anlæg

Mange andre steder i verden findes forskellige variationer af parker, der både fungerer som LAR-anlæg og som park for turister og byens borgere i løbet af året.

En af de største parker med et LAR-anlæg er Millennium Park i Chicago, USA. Parken er kendt for sit store reflekterende LURIE-glas, som er et 9300 kvadratmeter stort vandspejl, der fungerer som et LAR-anlæg. Glasset opsamler regnvand og sender det til en filtreringsproces, før det bliver brugt til at vande planterne i parken.

En anden park med et stort LAR-anlæg er Suzhou Bay i Kina. Parken er et eksempel på, hvordan LAR-teknologi kan bruges til at forvandle tidligere industriområder til grønne oaser. Parken har et omfattende system af vandkanaler og vådområder, som er designet til at opsamle, filtrere og opbevare regnvand. Parken indeholder også en række turistattraktioner, herunder en botanisk have, en dyrepark og et maritimt museum.

Produkter

Se hele serien af udendørs træningsredskaber, som vi kalder ”Spirerne”. NOORDs trænings-redskaber henvender sig til såvel den øvede som uøvede sportsudøver.

I NOORD har vi udviklet redskaber til en forhindringsbane, der kan bruges som en sjov og udfordrende måde at træne på for at øge styrke, udholdenhed, balance og koordination.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis 

Genanvendelse af regnvand er en miljørigtig løsning

De mange eksempler på LAR-parker i forskellige dele af verden viser, hvordan LAR-teknologi kan bruges til at forvandle byområder til grønne, multifunktionelle områder, som gavner både miljøet og lokalsamfundet. Ved at opsamle og genanvende regnvand kan LAR-parker også bidrage til miljøet, samt til at reducere belastningen på byens kloaksystemer og mindske risikoen for oversvømmelser.

Se vores projekter

Tagterrasse projekter

Tagterrasser bliver i højere grad brugt som aktive uderum Tagterrasser bliver i stigende grad udnyttet til formål som afslapning, grillaftener...

Læs mere

Kontakt os

Er du på udkig efter en professionel samarbejdspartner, så er du havnet det helt rigtige sted. Vi sætter en ære i en ekstraordinær god service. Vores team har mange års erfaring og vi står gerne til rådighed for dig, når du har brug for rådgivning eller sparring til dit projekt.

DanishSwedishGermanEnglish