Skip to main content
Tommy Troelsens Park - Oversigt
Tommy Troelsens Park - et LAR-projekt i Vejle

Skybrud, ekstrem nedbør og vandstandsstigninger har ført til, at flere og flere kommuner arbejder på klimaløsninger med lokal afledning af regnvand – de såkalde LAR-projekter.

Et sådant projekt har NOORD været med til at etablere i Tommy Troelsens Park i Vejle, hvor vi både har leveret gummibelægning, cykelruter i termoplast, asfaltmaling til basketball banen og udendørs fitnessredskaber.

Dansk design og produktion
180 standard RAL farver
I henhold til EN16630
Minimal vedligeholdelse

Spændende LAR-projekt i Vejle: Tommy Troelsens Park

Klimaforandringer kræver LAR-løsninger

I Danmark bliver skybrud og ekstrem nedbør med kraftige oversvømmelser til følge stadig mere almindelige, og flere kommuner arbejder på klimaløsninger med lokal afledning af regnvand, heraf navnet LAR. Et sådant LAR-projekt blev NOORD en del af, da vi blev bedt om at lave en multibane, en rullebane og levere udendørs fitnessredskaber til den nye klimapark i Vejle. Klimaparken udgør et delprojekt i det store ”Klimaprojekt Østbyen”. I klimaparken synliggør man blandt andet hvilken vej vandet ledes til Vejle Fjord ved opstilling af hvide betonelementer, der skyder op blandt det grønne græs. LAR-løsninger som denne er på vej i mange kommuner, med samme behov for håndtering af store mængder regnvand. 

Der er lavet ændringer i terrænet, så LAR-løsningen i Tommy Troelsens Park, med de tre selvstændige bassiner, tilsammen kan tilbageholde 5.300 kubikmeter vand, dimensioneret til en 100 års regnhændelse. LAR-anlæg som dette er ikke ualmindelige i Danmark, da det er en langsigtet løsning på de forandringer som følger i kølvandet på klimaforandringerne.

Tommy Troelsens Park - et nymoderne LAR-projekt

Parkens navn blev fundet ved en navnekonkurrence udskrevet af Vejle Kommune og på baggrund af de mange forslag vedtog man at kalde klimaparken for Tommy Troelsens Park. Udover at fungere som grønt rekreativt område for byens borgere, fungerer parken som både innovativt aktivitetsområde med blandt andet bold-, multi- og rullebaner og som kloakteknisk anlæg med tre regnvandsbassiner. Dermed opmagasineres regnvandet ved fremtidige kraftige regnskyl i byens grønne arealer i det, der til daglig ligner en helt almindelig aktivitetspark.

Multibanen i parken

Den ca. 650 m2 store multibane er malet med NOORDs Crea Street – Heavy Duty asfaltmaling og lyser nu op i området med sine mange forskellige farver. Vores Crea Street asfaltmalinger er specielt designede til asfalt og beton, fås i mange flotte UV-bestandige farver og er oplagte til brug på løbe- og multibaner, men også i skolegården eller på legepladsen hvor de indbyder til aktiv leg. Kun fantasien sætter grænser for den kreative anvendelse – og som i tilfældet her, er det også optimalt til et LAR-projekt, hvor banen i perioder med meget regn kan komme til at stå under vand. Læs mere om vores asfaltmaling og hvilke projekter den oftest benyttes til, her.

Multibanen i Tommy Troelsens Park omdannes ved skybrud til regnvandsbassin 1. Når dette bassin er fyldt, løber vandet over til parkens skaterbane, der fungerer som regnvandsbassin 2. Hos NOORD har vi mange års erfaring med udlægning af diverse belægninger i topkvalitet og vi har ikke blot malet de farvestrålende toppe på skaterbanen med vores Crea Street maling, vi har også lavet termoplast-striberne der løber gennem hele parken og binder de enkelte områder sammen.

Fra skaterbanen ledes eventuelt overskydende vand videre til en græsboldbane. Betonelementer sørger for, at vandet ledes fra bassin til bassin på en kontrolleret måde. Læs mere om vores termoplast og se andre opstregnings-opgaver, her.

Fitnessområdet i Tommy Troelsens Park

Tommy Troelsens Park indeholder desuden et udendørs fitnessområde på 153 m2 med træningsredskaber fra NOORD. Vores udendørs trænings- og fitnessudstyr er specielt designet til brug i parker og på offentlige arealer og kan bruges af alle, uanset køn, alder og træningsniveau. Vores redskaber har ingen bevægelige dele, kræver et minimum af drift og vedligeholdelse og har en lang levetid. Se sortimentet af de dansk designede og producerede redskaber fra NOORD her.

NOORDs træningsredskaber kan leveres i 180 UV-bestandige standardfarver, men til denne opgave blev de leveret i specialfarven Gold Metallic.

Desuden har vi udlagt en sort gummibelægning, 40 mm tyk, under de leverede redskaber. Gummibelægningen giver en god og blød komfort og vi kan levere i 24 standardfarver. Ønsker du at læse mere om vores gummibelægninger, kan du finde mere information her.

Hvad betyder LAR?

  1. LAR er en forkortelse af ”Lokal Afledning af Regnvand”

  2. LAR-løsninger anvendes i Danmark til håndtering af regnvand så tæt på kilden som muligt.

  3. LAR i Danmark: Ved lokal afledning af regnvand forstås alle former for tiltag, der har til formål at begrænse eller forsinke regnvandsstrømmen fra et område via afledning til og opsamling i et andet område.

  4. LAR-anlæg: LAR-anlæg kan opføres på mange forskellige måder, alt efter mængden af vand der skal ledes væk. I Høje Taastrup C har man gjort det anderledes end i Tommy Troelsens park i Vejle. Her er det et åbent regnvandssystem, som består af flere forskellige typer af rendesystemer og wadier. Læs mere om vores LAR-projekt i Høje Taastrup C her.
Find inspiration til dit kommende projekt

Tagterrasse projekter

Tagterrasser bliver i højere grad brugt som aktive uderum Tagterrasser bliver i stigende grad udnyttet til formål som afslapning, grillaftener...

Læs mere

Hinkeruder

Hinkeruder i termoplast Hos NOORD tror vi på, at læring kan være sjovt og spændende, og det er netop det,...

Læs mere

Kontakt os

Er du på udkig efter en professionel samarbejdspartner, så er du havnet det helt rigtige sted. Vi sætter en ære i en ekstraordinær god service. Vores team har mange års erfaring og vi står gerne til rådighed for dig, når du har brug for rådgivning eller sparring til dit projekt.

DanishSwedishGermanEnglish