Skip to main content
Twister til udendørs brug til legepladser og skoler
Udearealer der inspirerer til aktiviteter, leg og læring

Vonsild skole har fået etableret et af Danmarks mest innovative udearealer på skolens grund. 

Skolen har i etableringsfasen haft fokus på at skabe et udemiljø, som inspirer og opfordrer eleverne til at være aktive og gør læring til en leg.

Dansk design og produktion
180 standard RAL farver
I henhold til EN16630
Minimal vedligeholdelse

Vonsild skole får udearealer der inspirerer til aktiviteter, leg og læring

Inspirerende innovative udearealer gør læring til en leg på Vonsild Skole

Vonsild skole er en folkeskole i Kolding, som har lavet et af Danmarks mest innovative udearealer på skolens grund. Skoleleder Peter Nordborg nedsatte en arbejdsgruppe der skulle tænke skolens eksisterende arealer ind i et nyt og kreativt univers, hvor socialt samvær, aktiviteter der understøtter læringen og stimulerer kreativiteten og aktiviteten hos eleverne på alle klassetrin var i fokus.

NOORD deltog undervejs i hele forløbet, og kom med forslag til hvordan man kunne implementere forskellige aktiviteter og spil på de ønskede udearealer, som ville skabe det ønskede miljø.

Pannabaner og udendørs træningsredskaber

I et område af skolens udearealer ønskede man at skabe rammerne for aktivitet og ”hæng ud” områder for skolens ældste klassetrin. Dette område skulle både rumme steder hvor dem der bare gerne vil sidde i nærheden og se på og hygge kunne være og nogle aktiviteter for dem der gerne vil brænde lidt krudt af.

I samråd med den nedsatte arbejdsgruppe fik vi skabt et område med 2 pannabaner, fitnessredskaber til udendørs træning og borde-bænke sæt.

Området har den fordel, at det ligger så motionister og andre lokale kan benytte det udenfor skolens åbningstid, hvilket var et af målene med de nye investeringer. Skolen er en del af lokalområdet, også efter skoletid.

Skoleleder Peter Nordborg udtaler: “Efter min overbevisning kommer læring, leg og aktivitet af sig selv hvis faciliteterne er der. Samarbejdet med NOORD understøtter den tankegang, at faciliteterne skal være indbydende. Børn kan ikke lade være med at lege, hvis der er indbydende faciliteter. De største elever vil gerne træne og bevæge sig hvis faciliteterne og miljøet er skabt til at motivere netop den aldersgruppe. Det flotte design i produkterne hos NOORD er afgørende for helhedsoplevelsen. Disse redskaber signalerer ikke legeredskaber, de signalerer træning der appellerer til de ældre elever, hvor det helst skal være lidt cool og anderledes.”

Denne del er skolen lykkes rigtig godt med ved at skabe miljøer de unge godt gider at hænge ud i, og som de lokale beboere bruger til træning efter en løbetur eller til socialt samvær i fritiden.

Vonsild skole top view af træningsområde og pannabaner

Leg- og læringsspil til alle klassetrin

Spilleplader malet i termoplast direkte på asfalten eller fliserne

Andre steder på skolen er leg- og læringsspil oprettet, som i sværhedsgrad matcher aldersgruppen der hører til på det område. Spillene er udviklet i samarbejde med NOORD til at motivere til aktiviteter og leg i undervisningen og i frikvartererne, som stimulerer såvel hovedet som kroppen.

Hos de mindste elever i indskolingen er form- og figurspillet en del af deres udeareal. Her gælder det om at spinne hjulene på standeren og herefter afkode form og farve og finde netop dette felt med den rette farve og form på spillepladen på jorden.

Derudover er der 120 ord på en væg, som man med bløde skumbolde kan ramme og danne sætninger ud fra de ord man rammer, samt områder med asfaltmaling lavet i termoplast, som inviterer til alt fra lege som ”Mirror me”, hinke i hinkeruder og køre på cykelbanerne.

Ved mellemtrinnets udearealer finder man matematikspillet med 6 kombinationer af matematiske regnestykker. Eleverne spinner to hjul af gangen og herefter gælder det om at regne matematikstykket hurtigst ud og løbe ud og stille sig på det korrekte ciffer på spillepladen på jorden.

Derudover findes spillet ”Twister” også som et spil, hvor eleverne skal dreje på spinnerne og deltagerne på spillepladen placerer hænder og fødder på de farvede felter, som hjulene viser. Dette er legen som næsten altid ender i gode grin og krøllede stillinger med kroppen.

Læs mere om NOORDs specielt udviklede aktivitetsspil, som fx. kan bruges til matematik i undervisningen. Spillene egner sig til skoler, institutioner og offentlige legepladser.

Med termoplast skabes kreative områder direkte på asfalten som fordrer eksperimenterende læring

På Vonsild skole ønskede man endvidere at indrette et udendørs laboratorium med alt lige fra det periodiske system, koordinatsystemet og verdenskortet malet på jorden i termoplast. NOORDs mangeårige erfaring med termoplast til formål som disse, gør at det laves vejrbestandigt, så frost og direkte sol ikke ødelægger termoplasten.

Termoplast er et materiale der egner sig rigtig godt til opgaver som disse, hvor skoler og institutioner ønsker at sætte kulør på legepladsen eller skolegården. Termoplast fra NOORD fås i alle regnbuens farver. Læs mere om NOORDs termoplast her.

Laboratoriet, eller eksperimentariet som det også kaldes på skolen, ligger i en lukket gård omkranset af skolens bygninger. Gården er omdrejningspunktet for filosofien og tankegangen om at fag ikke må tænkes særskilt. Skoleleder Peter Nordborg siger: “ Vi tror på at når fag og dimensioner tænkes på tværs, opstår et unikt læringsrum”

Produkter

Se hele serien af udendørs træningsredskaber, som vi kalder ”Spirerne”. NOORDs trænings-redskaber henvender sig til såvel den øvede som uøvede sportsudøver.

I NOORD har vi udviklet redskaber til en forhindringsbane, der kan bruges som en sjov og udfordrende måde at træne på for at øge styrke, udholdenhed, balance og koordination.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis 

Find inspiration til dit kommende projekt

Udendørs basketbane

Streetbasket er en sport, hvor alle kan være med Streetbasket er en sport, der er blevet utrolig populær over hele...

Læs mere
Bellahøj svømmestadion

Bellahøj Svømmestadion

Bellahøj Friluftsbads nye gummibelægning Forbedret Svømmeoplevelse: Opgraderet Bellahøj Friluftsbad tilbyder nu en forbedret svømmeoplevelse med en ny skridsikker og permeabel...

Læs mere

Kontakt os

Er du på udkig efter en professionel samarbejdspartner, så er du havnet det helt rigtige sted. Vi sætter en ære i en ekstraordinær god service. Vores team har mange års erfaring og vi står gerne til rådighed for dig, når du har brug for rådgivning eller sparring til dit projekt.

DanishSwedishGermanEnglish