Skip to main content
Svanemøllen-udendørs-fitnessanlæg-fra-NOORD
Aktivitetsringen ved Svanemøllen

I 2019 blev NOORD inviteret til at bidrage til Aktivitetsringen ved Svanemøllen. Formålet var at skabe et projekt hvor “Indretning af legefaciliteterne og faciliteterne til fysisk aktivitet sker ved udformning af bynatur, der optimeres til leg og bevægelse og som en integreret løsning for de ønskede aktiviteter og træningselementer i bynaturen.” Derfor faldt valget på Spirerne, som symboliserer den kraft der spirer i mennesker, når de træner.

Dansk design og produktion
180 standard RAL farver
I henhold til EN16630
Minimal vedligeholdelse

Aktivitetsringen ved Svanemøllen – Østre Gasværk kvarteret

En spændende opgave stod foran os, da det blev klart at NOORD skulle bidrage til den nye Aktivitetsring ved Svanemøllen i Østre Gasværk kvarteret. 

NOORD fik tildelt tre områder – det ene skulle indbyde til motion og forskellige former for fysiske udfoldelser, de to andre skulle benyttes til ophold, afslapning og socialt samvær.

I den indledende fase kom NOORD i samarbejde med Rambøll med en række forslag til udnyttelsen af de tre områder. Rambøll stod for rådgivningen og de forskellige forslag, mens NOORD stod for at designe områderne og udarbejde 3D-visualiseringer af de forskellige løsningsmodeller.

Nedenfor ses nogle af de indledende forslag til træningsområdet ved Aktivitetsringen.

Træningsområdet – det aktive område inspireret af bynatur

Med en opgavebeskrivelse der gik ud på at skabe et træningsområde inspireret af byens natur, der indbyder til leg og bevægelse, valgte vi at placere træningsredskaberne i udkanten af det tildelte område for at skabe et indbydende, luftigt og inspirerende træningsområde. Det valgte sortiment af redskaber havde til formål at skabe et udendørs træningsområde, der kan bruges af alle, uanset køn, alder eller træningsniveau. Et område hvor man kan træne alene, men også flere ad gangen som et hold, i form af cirkeltræning, hvilket er ideelt til områder, hvor der er opstillet flere ensartede redskaber (flere af samme model), som er placeret cirkulært.

Luft og fri plads til holdtræning

Ideen var at skabe en pannabane midt på området, som skulle være omdrejningspunktet for det aktive område. En lille boldbane, der var mere henvendt til den yngre målgruppe, men som også kunne benyttes af voksne til aktivitet, sjov og hygge. Pannabanen blev dog senere taget ud af projektet, da området i højere grad skulle være til træning af muskelgrupper og ikke cardio-træning, som omfatter løb og forhøjelse af pulsen på en boldbane. Bygherren mente, det ville være bedre at lave et mere åbent område med luft og fri plads til holdtræning, yoga og andre liggende øvelser på det bløde underlag. Til dette underlag faldt valget på en gummibelægning i petroleumsblå. NOORD leverede mere end 300 m2 af denne belægning.

Læs mere om vores faldunderlag og gummibelægning her.

Valget af redskaber blev valgt ud fra områdets indretning

Efter flere forskellige forslag til indretning af området og de redskaber, der skulle placeres i det, faldt valget på en sammensætning, der giver en bred vifte af træningsmuligheder for brugerne.

Med de 18 redskaber sikres det, at alle kroppens muskelgrupper bliver trænet igennem. Og på vejledningsskiltet, Spirer Sign, er der inspiration til øvelser på de forskellige redskaber, som indeholder alt fra NOORDs elegante bud på jump boxe i tre forskellige højder over bænke til træning af mavemuskler, barrer i forskellige højder – men naturligvis alle med Spirer-seriens karakteristiske og elegante forskudte barrer! – til pilatesbolde, skulpturelle TRX-redskaber og den smukke og multifunktionelle Monkey Bar.

Fokus på sikkerhed – vi gør det nemt at overholde den Europæiske standard EN:16630

Udover at rådgive kommuner, boligforeninger, skoler og arkitekter om design af træningsområder og placering af redskaber fokuserer vi hos NOORD på at gøre udformningen af træningsområder, der overholder de gældende EU-standarder, så enkel og gennemsigtig som muligt.

Den europæiske standard for fastinstallerede udendørs træningsredskaber i det offentlige rum hedder EN:16630, og her er det især faldzoner og faldafstande, man skal være opmærksom på ved udformningen af et udendørs træningsområde.

Læs mere om EN:16630 her.

Derfor har vi hos NOORD sørget for, at træningsredskaberne nemt kan placeres i et bestemt område uden at man skal være nervøs for, hvorvidt det overholder reglerne. Til dette formål har vi markeret faldsektioner og sikkerhedszoner i vores DWG-filer, som kan downloades for hvert enkelt produkt under fanen ”Træningsredskaber”.

Find oversigten over vores produkter her.  

Forklaring af sikkerhedszoner – blå og grønne cirkler

Vores DWG-filer viser altid blå og grønne cirkler omkring vore redskaber.
Den blå cirkel illustrerer bevægelsesområdet, den grønne træningsområdet.
I montagevejledningerne viser vi eksempler på, hvad der må og ikke må overlappe hvilke linjer.
Du finder eksempel på en sådan montagevejledning her.
Cirklerne vises både i vores montagevejledninger, datablade og DWG-filer, som kan bruges i diverse tegneprogrammer. Kontakt os, hvis filerne ikke virker til dit program – så finder vi en løsning.

Produkter

Se hele serien af udendørs træningsredskaber, som vi kalder ”Spirerne”. NOORDs trænings-redskaber henvender sig til såvel den øvede som uøvede sportsudøver.

I NOORD har vi udviklet redskaber til en forhindringsbane, der kan bruges som en sjov og udfordrende måde at træne på for at øge styrke, udholdenhed, balance og koordination.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis 

Fordele ved at træne i udendørs fitnessredskaber

Træning i udendørs fitnessredskaber kaldes også for Calisthenics. Calisthenics er en fantastisk form for street workout, der har en lang række fordele: 

  • Træn muskler, koordination, finmotoriske færdigheder samt balance på én og samme tid.
  • Når du træner Calisthenics bruger du din krop som en enhed.
  • Med Calisthenics kan du træne hvor og hvornår, du vil. Med simpelt udstyr kan du opbygge din egen styrke kun ved brug af din kropsvægt.
  • Calisthenics er for alle uanset alder og køn.
  • Det er en sjov form for træning, som kræver tålmodighed, men som giver dig stor personlig udvikling, i takt med at du bliver bedre og stærkere.
  •  
Se vores projekter

Kontakt os

Hos NOORD starter et succesfuldt projekt med et godt samarbejde. Hos os får du hjælp hele vejen fra den første ide til det færdige projekt. Vores dygtige projektledere og grafikere hjælper med at visualisere og udvælge de redskaber, der passer bedst til jeres behov. Vi leverer en færdig 3D tegning af hele området, så du som kunde nemt kan se, hvordan det færdige projekt kommer til at tage sig ud.

DanishSwedishGermanEnglish