Skip to main content

Farvestrålende multibane

NOORD har afleveret farvestrålende basketball-/multibane i Høje Taastrup C

I 2021 blev NOORD kontaktet i anledning af Høje Taastrup Kommunes ambitiøse projekt med at udvikle området mellem City 2 og Høje Taastrup Station til en sammenhængende, mangfoldig, bæredygtig og levende bydel.
Projektet har som sit omdrejningspunkt en grøn park og et parkstrøg, der snor sig af sted mellem City 2 og stationen. I centrum af denne park ligger der en basketballbane / multibane, som Høje Taastrup C bad NOORD om at gøre farverig.

Det nye parkstrøg: Åbenheden

Parkstrøget, der af beboerne i området er blevet døbt ”Åbenheden”, bliver med sin længde på ca. en kilometer Danmarks længste legeplads for folk i alle aldre – og hovedattraktionen er verdens længste skaterbane, som snor sig hele vejen igennem parken. Hele projektet er opbygget som en LAR-løsning, hvor skater- og boldbaner også fungerer som regnvandsbassiner ved store regnskyl, hvor vandet bliver samlet op i skaterrenden og ledt hen i et 4.500 m3 stort bassin. Herfra pumpes det videre ud i et system af drypslanger under jorden, som fordeler vandet ud til al beplantning i parken. Således fungerer hele systemet også som vandingsanlæg, hvor man bruger overfladevand i stedet for det dyrebare drikkevand.

HøjeT-C-oppefra-og-skaterbane

I hjertet af Åbenheden ligger den 900 m2 store basketball-/multibane, som nu er malet med NOORDs asfaltcoating Crea Street – Play, en asfaltmaling, der med sit vidtfavnende farvespektrum kan være med til at skabe liv på de store asfaltarealer. Den 900 m2 store boldbane består af en streetbasketball bane og to fodboldbaner og belægningerne er malet med vores 3-lags coating system Crea Street – Play, som er fantastisk til at gøre store, kedelige asfaltarealer livfulde og interessante. Asfaltmalingen er produceret med en skridsikker overflade, så belægningen ikke bliver glat når det regner. Crea Street – Play fås i 183 forskellige UV-stabile farver og vi har derudover mulighed for at producere systemet i lige akkurat den RAL-farve, man måtte ønske sig!

HøjeT-C-oppefra
HøjeT-C-målomr-uden-hegn
HøjeT-C-Plet
HøjeT-C-mål-m-bygn-bag

Mangfoldighed og klimasikring

Arkitekterne fra COBE Arkitekter, Glifberg+Lykke og Topotek1 har indtænkt mangfoldighed og bæredygtighed i hele projektet og har været på forkant med nye tendenser inden for fremtidens boligformer og naturområder. Store vandingsgrøfter og reservoirer løber gennem hele parken for at klare de kraftige regnskyl som følge af klimaændringerne og den store, grønne oase er opdelt i fire forskellige områder:

Eventyrenes Verden med mange forskellige træer, blomster og planter.
Kyssebakken, hvor man kan blive viet og få taget bryllupsbilleder med det nye rådhus som baggrund.
Dyrenes Verden, hvor der vil være rig mulighed for leg og hvor også skaterbanens centrum ligger.
Og tæt på City 2 Fællesskabets Verden, hvor der kan afholdes markeder, teater og koncerter.

Vi blev færdige med vores arbejde på multibanen i juni 2022 – det var en sjov opgave i et spændende projekt, vi er selv vilde med resultatet og glæder os allerede til nye spændende udfordringer!

Find inspiration til dit kommende projekt

Kontakt os

Er du på udkig efter en professionel samarbejdspartner, så er du havnet det helt rigtige sted. Vi sætter en ære i en ekstraordinær god service. Vores team har mange års erfaring og vi står gerne til rådighed for dig, når du har brug for rådgivning eller sparring til dit projekt.

DanishSwedishGermanEnglish